Ovocné novinky a blog

Praha je pro mě jedlé město

Praha je pro mě jedlé město

V červencové části projektu Rok s (Na) ovocem přinášíme rozhovor s fermentační experimentátorkou, vášnivou kuchařkou a sběračkou jedlých darů přírody Denisou Šimlovou. Deniso, ty píšeš blog Divoženka v kuchyni, ve kterém se věnuješ jedlým darům přírody, receptům z nich a přírodním způsobům konzervace. Co tě motivovalo k založení blogu? Začala…
Čti více...
Mrtvé dřevo v ovocném sadu je úžasné stanoviště plné života

Mrtvé dřevo v ovocném sadu je úžasné stanoviště plné života

Sad je pro něj v první řadě biotop, kompromis mezi lesem a loukou, kterému přítomnost člověka nevadí, naopak může být ku prospěchu. Biolog Jiří Rom, specialista péče o chráněná území, je tváří měsíce června. Na pražském magistrátu máte na starost chráněná území. Co vás přivedlo k této specializaci? Vystudoval jsem…
Čti více...
Voňavý a léčivý bezový ocet

Voňavý a léčivý bezový ocet

Máte rádi vůni bezových květů? Díky octu si ji můžete uchovat až do příští bezové sezóny. Ovoňený ocet využijete v kuchyni, kosmetice i jako přírodní medicínu. Pojďte na to, než nám všechny bezy odkvetou! Ačkoliv keře černého bezu můžete potkat téměř všude, lidé si jich často všimnou teprve, až se…
Čti více...

Naše aktivity

Objevujeme pražské sady

Objevujeme pražské sady

vyrazte na výlet
Vyvíjíme aplikaci

Vyvíjíme aplikaci

stáhněte si aplikaci
Vzděláváme veřejnost

Vzděláváme veřejnost

přijďte na workshop

Mapa sběrače

Objevujte a sdílejte přírodní bohatství s komunitou sběračů.

KODEX SBĚRAČE

Mapujte přírodní bohatství

přidejte značku do mapy

Nejaktivnější sběrači za poslední měsíc

Líbí se vám, co děláme?
Podpořte nás koupí ovocného stromu.

Váš příspěvek použijeme na péči o sady, sázení nových stromů, odborné workshopy pro veřejnost a další rozvoj naší mapovací aplikace.

benefiční eshop