Podzimní toulání sadem v Lysolajích

Lysolajský sad je tajemné a zajímavé místo, které skrývá nejen sad, ale i pravěkou historii, související s vývojem našeho hlavního města.

KDY: 7.10. 2018 / 14.00
KDE: Lysolajský sad Housle
MÍSTO SETKÁNÍ: zastávka autobusu 160 (Lysolaje – konečná)
DÉLKA TRASY: cca 2 km (cesta není vhodná pro kočárek a není bezbariérová)
DÉLKA TRVÁNÍ: 2 hod.
LEKTORKA: Ing. Katka Zímová
VSTUPNÉ: 150 Kč dospělý (senior, student 100Kč)
KONTAKT: marketa.vrbova@na-ovoce.cz


Za sadem se vydáme do romantické rokle Housle, kterou bývalá pískovna rozšiřuje v hluboký amfiteátr. Její západní a jižní svahy jsou osázeny jabloněmi, hrušněmi a třešněmi z původních i nových výsadeb, které už brzy vystoupí do období plodnosti a zahlédneme i několik zajímavých geologických profilů a zbytky přírodního divadla.

Pojďte s námi zjistit, proč jsou pro nás místa, jako je Lysolajský sad tak důležitá, kdo zde v minulosti žil a kdo zde žije nyní, a co na to srstnatý nosorožec. Na vycházku za jabloněmi, lysolajskou faunou a historií do sadu Housle vyrazíme s krajinnou ekoložkou Kateřinou Zímovou

O lektorovi

{{ bro_.title }}

Katka Zímová

Krajinná ekoložka na volné noze. Její vizí je propojovat příběhy lidí a přírody, jakožto dvě hlavní složky životního prostředí. V této oblasti zpracovává odborné posudky, projekty a věnuje se vzdělávání. Současně působí jako předsedkyně neziskové organizace CooLAND, zabývající se ochranou zemědělské krajiny.