Jarní korunování – praktický kurz řezu ovocných stromků

Vysadili jste ovocný stromek, který vám roste před očima, a vy nevíte, jak zkrotit jeho větve? Nebo jen máte rádi ovocné stromy a chcete se dozvědět, jak o ně pečovat? Pokud si v duchu odpovídáte ANO, je právě pro vás určen kurz řezu ovocných stromků.

Workshop bude probíhat v sobotu 24. 2. na Násirově náměstí (Praha 12) od 9:30 do cca 12:30 ve skupince o 13 šťastných účastnících, kde každý dostane možnost vyzkoušet si řez na vlastní pěst a získat odpovědi na své dotazy.

Kurzem vás provede zkušený sadař Marek Navrátil, který na vzorovém stromku ukáže základní principy řezu. Poté si každý účastník bude moci vyzkoušet vlastnoručně upravit korunku „svého“ stromku. Symbolický účastnický poplatek je stanoven na 350 Kč.

Pokud máte chuť si vyzkoušet prořezávání stromů pod vedením zkušeného sadaře, vyplňte krátký registrační formulář.

O lektorovi

{{ bro_.title }}

Marek Navrátil

Absolvent Přírodovědecké fakulty UP Olomouc, v současnosti zaměstnanec státní správy ochrany přírody. Zastánce návratu ovocných stromů do krajiny, žijící v moravských Čejkovicích, odkud rozesílá stromky pro benefiční e-shop Na ovoce a kde snaží se navrátit k životu typický slovácký domek se zahradou.