Degustační procházka sadem za starými odrůdami třešní a tipy na jejich zpracování / 20.6.2021

Srdečně zveme na další ovocnou procházku hrdlořezským sadem, tentokrát na téma raných třešní! Odbornice na staré odrůdy Kateřina Štrossová nám představí tradiční i netradiční druhy, které budete mít příležitost rozpoznávat i ochutnávat. Dozvíte se také o výběru správné odrůdy i následném zpracování ovoce – moštování, sušení, pálení, atd.

O lektorovi

{{ bro_.title }}

Kateřina Štrossová

všestranná inženýrka zemědělství, která nyní působí v Českém svazu ochránců přírody v rámci programu Oživení starých odrůd. Spolupodílí se na přípravách výstav, pracuje na aktualizaci databáze starých odrůd a mimo jiné pečuje o genofondové sady. Přeje si, aby staré odrůdy zůstaly v naší krajině zachovány pro další generace. Aby nám poskytovaly blahodárný stín, zadržovaly vláhu, a abychom mohli stále zkoumat nekonečnost jejich pestrých a kulinářský zajímavých chutí.