(Ne)tradiční velikonoční nádivka s jedlými bylinami
Ku příležitosti Velikonoc jsme pro vás sepsali jedlé rostliny a květy, které můžete přidat do (ne)tradiční velikonoční nádivky. Příroda je k nám v téhle jarní dobře štědrá, a tak si ty "svoje" jedlé rostliny určitě vyberete.
Do správné nádivky patří kopřiva. Kvůli tradici, velké síle i jemné chuti. Výborné jsou také jarní listové česneky: medvědí, podivný a divoká pažitka.
Dále můžete přidat “petrželkovou” bršlici kozí nohu, voňavé a silné hluchavky, česnekově hořký česnáček, voňavý kerblík, neúnavný ptačinec a trochu hořkých listů pampelišek, popence nebo řebříčku.
Ze záhradky pak doporučujeme chutné výhonky denivek a zvonku broskvolistého. Na konec můžete nádivku dozdobit právě kvetoucími sedmikráskami, voňavými fialkami a jemně nakyslými květy javorů.
Ať je vaše nádivka krásná a plná energie jako to jarní býlí!