Třešňové octy – fermantační workshop / 18.6.2023 / 14.00
Přijďte si rozšířit fermentační obzory a ponořte se s námi do tajů výroby domácího octu.
Každý zná jablečné a vinné octy, ale víte že k výrobě domácího octu lze využít téměř jakékoli ovoce? A my se tentokrát budeme věnovat výrobě vynikajícího esenciálního třešňového octu. K jeho výrobě použijeme volně rostoucí místní plody, lokální byliny a květiny. Výroba octu je velmi jednoduchý proces, který zvládne hravě každý. Nevěříte? Přijďte na workshop pod taktovkou fermentační královny Magdy Jotes.
CO SPOLEČNĚ ZAŽIJEME
- povídaní o principech aerobní fermentace, využití octu a zdravotní přínosy
- ochutnávku některých octových fermentů
- společný sběr třešní a lokálních bylin k výrobě octu
- výrobu třešňového octu
- vysvětlení procesu tvorby octu a rady jak se o něj v průběhu fermentace postarat
CO SI ODNESETE
- zážitek z kulinářské tvorby pod širým nebem
- obohacení jídelníčku o netradiční chutě
- nové fermentační znalosti
- nové znalosti o využití divokých rostlin
- vlastní sklenici s čerstvě založeným octem