Třešně naslano – fermantační workshop / 22.6.2023 / 17.30

Proces kvašení si nejčastěji spojujeme s kvašenou zeleninou. Každý zná kysané zelí nebo kvašené okurky. Málokdo si však uvědomuje, že i z ovoce lze vyrábět velmi chutné kvašenosti. Je to vynikající a velmi jednoduchý způsob, jak ovoci dodat originální chuť, zlepšit jeho nutriční hodnotu a ochránit jej před znehodnocením i na několik měsíců bez tepelné úpravy. Pojďte se přesvědčit, kvašené třešně jsou vynikající!

CO SPOLEČNĚ ZAŽIJEME

  • povídaní o principech aerobní fermentace, využití octu a zdravotní přínosy
  • ochutnávku některých kvašených fermentů
  • společný sběr třešní a lokálních bylin k výrobě vaší kvašené dobroty
  • výrobu kvašených třešní

CO SI ODNESETE

  • zážitek z kulinářské tvorby pod širým nebem
  • obohacení jídelníčku o netradiční chutě
  • nové fermentační znalosti
  • nové znalosti o využití divokých rostlin
  • vlastní sklenici s čerstvě založeným fermentem

O lektorovi

{{ bro_.title }}

Magda Jotes

Jsem nadšená kvasicí experimentátorka, která neustále zkoumá a objevuje nové chutě. Kvašení je pro mě je především o objevování nové chuťové dimenze, která mi umožňuje rozšiřovat si obzory zpracovávání darů přírody!

https://www.facebook.com/profile.php?id=100057173182043