Netradiční třešňové marmelády – workshop / 31. 5. 2024 / 16.00

V této kuchařské dílně si návštěvníci sami vyrobí džemy s neobvyklými příchutěmi. Džemy nejsou konzervované žádnou chemií, objedeme se bez konzervantů, stabilizátorů, odpěňovačů a barviv. Stačí nám základní suroviny. Pro ještě neobvyklejší chuť sáhneme i po koření nebo lahvi něčeho ostřejšího. A protože je čas třešní, budeme vařit třešňové džemy samotné nebo s bylinkami, kořením či alkoholem.

Návštěvníci dostanou k dispozici veškeré vybavení a suroviny pro vaření. Vařit budou podle osvědčených receptů a za podpory úžasné Štěpánky Holcmanové, která sama džemy a marmelády vyrábí a prodává.

O lektorovi

{{ bro_.title }}

Štěpánka Holcmanová

Štěpánka vyrábí své džemy a marmelády v Děčíně. Pro výrobu využívá nejraději to, co jí vyroste na zahradě. Nebo na zahradě u sousedů, u kamarádů, známých, příbuzných jejích známých … prostě to, co roste hezky a samo a bez chemických postřiků. No a pak vaří také z ovoce, které u nás neroste. To nakupuje v obchodech (kde všechno očichává a ohmatává) nebo přes e-shop u bio- a eko- farmářů (zatím s tím má velmi dobrou zkušenost). Za svoje marmelády už Štěpánka získala nejedno světové ocenění. A nejraději si o vaření marmelád povídá s lidmi na trzích nebo workshopech, kde nové marmelády vznikají.