Třešňová limonáda a další nápoje – fermentační workshop / 1. 6. 2024 / 17.00
Pojďme společně strávit podvečer v sadu obsypaném lahodnými třešněmi. Společně si do košíčku natrháme třešně (každý ty, které mu zachutnají) a pak se pustíme do výroby nápojů. Kromě výroby fermentované limonády si ještě povíme, jak si založit třešňový ocet a třešňové víno, naučíme se dělat třešňový shrub (limonáda vzniklá kombinací třešní, octa a perlivé vody) a vyzkoušíme, co udělají třešně přidané do sekundárního kvašení kombuchy!
Kromě třešní můžete do nápojů přidat další jedlé byliny či plody. Lektorka Lenka Kubelová přihlášeným odešle pár dní před konáním dílny email, ve kterém vás upozorní na to, co právě teď kolem nás v Praze roste, zraje nebo kvete a co si můžete do limonády utrhnout cestou nebo přímo v sadu.