Sladké tečky na talíři

Nejenom na svatbách je kafíčku potřeba sladká tečka... Obalí vám nervy a vyčarujete nebe jak v puse, tak v žaludku! :) Tentokrát jsme si pro vás připravili recept na fantastickou tvarohovou bábovku s třešněmi, která je jednoduše božská.

TVAROHOVÁ BÁBOVKA S TŘEŠNĚMI

 

Suroviny:

  • 200 g třtinového cukru
  • 5 vajec – žloutky a bílky zvlášť
  • 250 g změklého másla
  • 250 g měkkého tvarohu v kostce
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 300 g vypeckovaných třešní
  • kousek másla a trocha hrubé mouky na vymazání a vysypání bábovkové formy

     

Postup:

Formu na bábovku si pořádně vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Troubu si předehřejeme na 180°C.

Z pěti bílků vyšleháme tuhý sníh a odložíme jej do lednice. Žloutky utřeme spolu s cukrem do světlé hmoty, ke které přidáme změklé máslo a vše důkladně vyšleháme. Dále vmícháme kostku tvarohu a poté postupně přisypáváme prosátou mouku spolu s práškem do pečiva.

Takto je těsto skoro hotové, zbývá opatrně vmíchat přichystaný sníh. Sníh do těsta vmícháme ručně stěrkou na pečivo tak, aby bylo těsto co nejvíce nadýchané. Jednu polovinu těsta nalijeme rovnoměrně do připravené formy, poklademe ovocem a přelijeme druhou polovinou těsta.

Teplotu v troubě stáhneme na 175 °C, bábovku pečeme 50–60 minut. Moučník zkontrolujeme špejlí, pokud je potřeba jej ještě dopéct, ale na vrchu se nám zdá již moc tmavý, přikryjeme celou formu alobalem.