Třešňové octy – fermantační workshop / 18.6.2023 / 14.00

Přijďte si rozšířit fermentační obzory a ponořte se s námi do tajů výroby domácího octu.

Každý zná jablečné a vinné octy, ale víte že k výrobě domácího octu lze využít téměř jakékoli ovoce? A my se tentokrát budeme věnovat výrobě vynikajícího esenciálního třešňového octu. K jeho výrobě použijeme volně rostoucí místní plody, lokální byliny a květiny. Výroba octu je velmi jednoduchý proces, který zvládne hravě každý. Nevěříte? Přijďte na workshop pod taktovkou fermentační královny Magdy Jotes.

CO SPOLEČNĚ ZAŽIJEME

  • povídaní o principech aerobní fermentace, využití octu a zdravotní přínosy
  • ochutnávku některých octových fermentů
  • společný sběr třešní a lokálních bylin k výrobě octu
  • výrobu třešňového octu
  • vysvětlení procesu tvorby octu a rady jak se o něj v průběhu fermentace postarat

CO SI ODNESETE

  • zážitek z kulinářské tvorby pod širým nebem
  • obohacení jídelníčku o netradiční chutě
  • nové fermentační znalosti
  • nové znalosti o využití divokých rostlin
  • vlastní sklenici s čerstvě založeným octem

O lektorovi

{{ bro_.title }}

Magda Jotes

Jsem nadšená kvasicí experimentátorka, která neustále zkoumá a objevuje nové chutě. Kvašení je pro mě je především o objevování nové chuťové dimenze, která mi umožňuje rozšiřovat si obzory zpracovávání darů přírody!

https://www.facebook.com/profile.php?id=100057173182043