Třešně naslano – fermantační workshop / 22.6.2023 / 17.30
Proces kvašení si nejčastěji spojujeme s kvašenou zeleninou. Každý zná kysané zelí nebo kvašené okurky. Málokdo si však uvědomuje, že i z ovoce lze vyrábět velmi chutné kvašenosti. Je to vynikající a velmi jednoduchý způsob, jak ovoci dodat originální chuť, zlepšit jeho nutriční hodnotu a ochránit jej před znehodnocením i na několik měsíců bez tepelné úpravy. Pojďte se přesvědčit, kvašené třešně jsou vynikající!
CO SPOLEČNĚ ZAŽIJEME
- povídaní o principech aerobní fermentace, využití octu a zdravotní přínosy
- ochutnávku některých kvašených fermentů
- společný sběr třešní a lokálních bylin k výrobě vaší kvašené dobroty
- výrobu kvašených třešní
CO SI ODNESETE
- zážitek z kulinářské tvorby pod širým nebem
- obohacení jídelníčku o netradiční chutě
- nové fermentační znalosti
- nové znalosti o využití divokých rostlin
- vlastní sklenici s čerstvě založeným fermentem